Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Karel byl úžasnej člověk dle jeho názorů a nejen písní. Neměla jsem možnost se s ním setkat a moc mě to mrzí. Zemřel pár dní před koncertem u nás. Domnívám se, že to by byl ten pravý předseda vlády či prezident. Byl to mo chytrý pán a vizionář. Často předvídal kam to jednou povede s privatizací a s tou nebezpečnou rádoby svobodou atd. Pan občan Havel byl jeho velkým zklamáním. Když po revoluci za ním Karel Kryl přišel a chtěl se zapojit do budování svobodného státu, řekl mu Havel: "Karle, jdi a zpívej." V jednom ze svých rozhovorů vyjádřil nad tím své hluboké zklamání a nejen on. Mohl toho pro naši zem tolik udělat Karle, pokoj tvé duši.;-(

Znám všechny jeho písničky a mezi mé oblíbené patří tato:

https://www.youtube.com/watch?v=Gz46457DUUE

2 0
možnosti
Foto

Když se v myšlenkách vracím zpět, byl Karel pro nás symbolem odporu a zpívání jeho písniček jakýmsi spikleneckým vzdorem. On byl ten, kdo byl pro nás symbolem, nikdo jiný z polistopadových papalášů a jiných "Pitralonů".

Pro mne to byly i další lidé a momenty, ale KK byl jednoznačně v popředí.

9 0
možnosti
OM

O14n47d58r59a 36M73u34s14i50l

17. 11. 2016 16:49

Díky za příspěvek a reálné vzpomínky. V době, kdy KK žil, jsem z toho ještě neměl rozum. Přesto i nyní, snad s trochou rozumu, žasnu, co všechno uměl do písní dát a jak je to pravdivé, nadčasové.

2 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 496x
Mám kolem sebe samé mazlí(č)ky, ne jednoho, hned několik. Občas je to pěkný chaos. To je tak, když bydlíte U KOCOURA DOMA, a ještě k tomu černého. Někdy se z toho člověk potřebuje vypsat – anebo vyspat?