Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Moc hezky jste to napsal. LIdsky. R^

0 0
možnosti
LJ

Případ Janota byl již probrán ze všech úhlů. Považujme ho za uzavřenou věc. Není třeba ho dále pitvat, je možné se na něm poučit. Já bych doporučoval poučení: Když se člověk dostane do dluhů a nezvládá je, měl by něco dělat: pokusit se o dohodu s věřitelem na splátkovém kalendáři, hledat pomoc u příbuzných, vyhlásit osobní bankrot, možná jsou i další možnosti. Pokud něco dělá, udržuje si iniciativu a další průběh je v jeho režii. Pokud nedělá nic, je další průběh v režii jiného, v tomto případě exekutorů. Jistě si lze odnést i jiná poučení.

2 0
možnosti
Foto

V případě Janota jde o naprosto nesmyslný rozsudek.

Když střílel na policistu kosovský Albánec, který navíc policistu postřelil, tak byl soudem osvobozený. Případ je popsaný zde:http://zpravy.idnes.cz/zastaveni-stihani-albanec-strilel-na-policistu-bojku-pdf-/domaci.aspx?c=A161118_073900_krimi_ane

0 1
možnosti
Foto

J81a77n 72H51i66n62k

2. 3. 2017 12:40

Jen drobnost. Pravda je objektivní. Pravdivé nebo nepravdivé mohou být jen výroky popisující skutečnost. Subjektivní jsou jen názory a hodnocení skutečnosti o tom, co je správné. Můžu tvrdit, že ty exekutory měl aspoň zastřelit, aby vzal nějakého hajzla s sebou, ale to je jen názor. Ano, oni dělali jen svou práci, ale prodali svou duši. Ďábel taky nevykonává své skutky osobně. Je správné eliminovat třeba vrahy trestem smrti, nebo je raději živit a riskovat smrt dalších možných obětí? Může být něčí smrt cennější než jeho život? To všechno jsou různé názory, kterými se může řídit naše praktické rozhodování, ale neznamená to, že máme každý svou pravdu.

1 0
možnosti
OM

Děkuji za podnětný názor, ač s Vámi nesouhlasím. Dva lidé popisují stejnou událost různě, pravdu by musel určit někdo třetí, ale ten tam nebyl. Mohl by existovat nějaký vyšší soudce (dokonce třeba nejvyšší), ale i ten do popisu události vnáší něco ze sebe (nejvyšší třeba lásku a schopnost sejmout hříchy, když to přeženu). Kde je tedy pravda, jak popsat tu událost? Podle mě to objektivně nejde, zvlášť, když jsou zúčastnění plní emocí. Ale dá se oprostit od emocí a pořád nebude pravda objektivní. V kvantové fyzice je jedna událost možná ve dvou variantách. Pravda je, že výběr jedné varianty je ovlivněný pozorovatelem nebo jinak - to, co se stane pravdou, záleží na tom, kdo se dívá, kdo hodnotí (na to se dělají jednoduché fyzikální pokusy). Podle mého názoru tedy nelze jakoukoliv pravdu považovat za objektivní. Pravda je prostě jen slovo, kterému každý dává nějaký subjektivní význam. Tím Vám neberu Váš názor. Váš význam slova pravda je prostě jiný.:-)Děkuji i za otázku: "Může být něčí smrt cennější než jeho život?" Další námět k zamyšlení, nechávám na každém.

0 0
možnosti
OT

Průměrný houslista a jeden velký kýč.

1 0
možnosti
OM

Díky za názor. Myslím, že komentář není třeba, Váš názor hovoří sám za sebe. Ale "jeden velký kýč" se mi líbí, třeba jako nadpis článku.:-)

0 0
možnosti
Foto

Napsal jste to pekne.

David Garett hraje nadherne.

2 0
možnosti
OM

Děkuji! Těší mě i to, že se líbí DG.

0 0
možnosti
LP

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS